Een arts raadplegenAls u gewond bent geraakt bij een verkeersongeval, is het belangrijk dat u zich meldt bij een arts (binnen 48 uur). Niet alleen voor het verdere herstel en uw genezing. Ook voor de latere juridische afhandeling is dit essentieel. Als u zich niet bij uw huisarts meldt, bestaat de kans dat u later niet meer kunt aantonen dat het letsel veroorzaakt is door het ongeval.

Als u per ambulance bent vervoerd, heeft een arts naar de verwondingen gekeken. Is dat niet gebeurd, dan kan er ogenschijnlijk niets aan de hand zijn. Wanneer 's avonds of 's nachts alsnog klachten ontstaan, gaat niet iedereen naar de huisarts. Toch kunt u dit het beste wl doen, omdat klachten die enige dagen aanhouden, moeten worden vastgelegd. Ook kan een arts het beste beoordelen of met een behandeling van de klachten moet worden begonnen. Vaak kan dat het beste in een zo vroeg mogelijk stadium gebeuren.

Ten slotte: wanneer u langere tijd last heeft van slaapproblemen, verkeersangst, flashbacks of geestelijke problemen, kunt u hierover het beste ook de huisarts raadplegen.

Medische kosten, en ook de kosten die samenhangen met opname in een ziekenhuis, kunt u claimen op uw eigen ziektekostenverzekering. Kosten die hier niet onder vallen kunt u vaak verhalen op een aansprakelijke tegenpartij. Er zijn richtlijnen voor een ziekenhuisdaggeldvergoeding en kilometerkosten, vraag uw advocaat hierna.