De Beslissing


Na de keuring zijn vier beslissingen mogelijk:


1. Volledig én duurzaam arbeidsongeschikt U bent 80-100% arbeidsongeschikt en heeft geen of slechts een kleine kans op herstel. U komt in aanmerking voor de Inkomensvoorziening volledig arbeidsongeschikten

2. Volledig maar niet duurzaam arbeidsongeschikt U bent 80-100% arbeidsongeschikt, maar niet duurzaam. Uw gezondheidsklachten zijn volgens het UWV niet blijvend, er is kans op herstel. U komt in aanmerking voor de regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA)

3. Tenminste 35% arbeidsongeschikt U bent meer dan 35% arbeidsongeschikt, maar niet volledig én duurzaam. U komt in aanmerking voor de regeling Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA)

4. Volledig arbeidsgeschikt of minder dan 35% arbeidsongeschikt Uit de beoordeling is gebleken dat u volledig arbeidsgeschikt, óf voor minder dan 35% arbeidsongeschikt bent.

In beide situaties hebt u geen recht op een uitkering van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Samen met uw werkgever kijkt u of het mogelijk is uw eigen werk aan te passen of binnen uw organisatie ander passend werk voor u te vinden. Als dat niet mogelijk is, kan uw werkgever u mogelijk bij een andere werkgever aan het werk helpen